Koolhydraatarm: Geroosterde bloemkool met Parmezaanse kaas

Bloemkool bevat veel gezonde stoffen zoals vitamine C, vitamine K, calcium, kalium en, net zoals broccoli, bevat ook bloemkool veel vezels. Bloemkool is geschikt om te koken, te stomen of te roerbakken, maar kan ook rauw in een salade.

Om weer wat inspiratie om te doen voor een koolhydraatarme levensstijl, volgt hier het tweede groentegerecht van fysiotherapie Engelsbergen dat u bij voorkeur eet met een stukje kip of kabeljauw.

Geroosterde bloemkool met Parmezaanse kaas

4 personen


Ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

8 takjes tijm

1 teentje knoflook (geperst)

1 grote bloemkool (in roosjes)

0.5 citroen (rasp)

75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

1 handje peterselie (fijngehakt)


Bereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Meng de olijfolie met de blaadjes van 4 takjes tijm en knoflook, giet dit over de bloemkool en meng goed door. Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat, bestrooi met zout en peper en rooster circa 20 minuten in de oven.

Neem de bloemkool uit de oven en bestrooi met wat citroenrasp en de Parmezaanse kaas. Rooster nog eens 20 minuten totdat de kaas goudbruin is.

Bestrooi de geroosterde bloemkool met de peterselie en garneer met de rest van de takjes tijm.

Serveertip: kipfilet of kabeljauw


Geniet ervan!

11 keer bekeken

© 2020 Fysiotherapie Genderdal
Design: Eugenie van Emden, Typoform

  • Facebook - White Circle