Slank en fit de Corona door met groene asperges
Groene asperges met geitenkaas en walnoten
Asperges zijn rijk aan vitamine K, C en vooral aan foliumzuur en kalium. De kalium in combinatie met het aminozuur asparagine zorgen ervoor dat asperges vochtafdrijvend werken.
Verder bevat het de stof inuline dat de goede bacteriën in de darmen stimuleert.
Asperges zijn een echte zomergroente, hoewel de kleine groene asperges wel het hele jaar door import beschikbaar zijn. Asperges kun je stomen, koken en roerbakken.

Om wat inspiratie om te doen voor een koolhydraatarme levensstijl, volgt hier het eerste groentegerecht van fysiotherapie Genderdal dat u bij voorkeur eet met een stukje vlees of vis.
Ingrediënten
400 gram groene asperges
50 gram geitenkaas
40 gram walnoten
Rucola
Bereiden
Was de asperges en snijd van de onderkant het harde gedeelte eraf.
Zet een grillpan op het vuur en laat de pan warm worden (zonder olie).
Zodra de grillpan warm is leg je de asperges in de pan en draai de asperges regelmatig om met een tang. De asperges zijn na +/- 10 minuten gaar.
Grill de walnoten de laatste twee minuten even mee met de asperges.
Terwijl je de asperges en de walnoten grilt leg je een bedje van rucola op het bord.
Leg de groene asperges op de rucola en voeg de geitenkaas (in kleine stukjes) toe.
Strooi tot slot de walnoten in kleine stukjes over het geheel
Fysiotherapie Genderdal wenst u smakelijk eten!