Long-revalidatie bij fysio Genderdal

Fysiotherapie Genderdal, en ook onze collega's van fysiotherapie Engelsbergen en fysiotherapie Airborne zijn gespecialiseerd in longrevalidatie. Wij kunnen u helpen om goed om te leren gaan met (permanent) beschadigd longweefsel. Want dat is waar Corona toe in staat is.

Bacteriën en virussen komen meestal binnen via de mond en luchtwegen. Een virus kan zich verplaatsen via direct contact en indirect contact.

Als iemand die ziek is, bijvoorbeeld door het coronavirus, hoest of niest, komen besmette druppeltjes in de lucht. Je kunt besmet raken via ademhaling maar ook via de handen wordt een virus doorgegeven.


Een virus bindt zich makkelijk aan de cellen in je longen. Wanneer een ziekteverwekker je lijf is binnendringt, dan wordt het immuunstelsel actief. Als je lichaam een virus niet herkent dan zal het zelf een stofje ontwikkelen dat het virus kan opruimen, maar dat kost tijd. In de tussentijd kan het virus zich verder verspreiden. Als je immuunsysteem te hard werkt, kan het ook doorschieten en zelfs schade toebrengen aan je lichaam. Het longweefsel, waar het virus het eerst binnenkomt, kan (permanent) beschadigd raken. 


Longrevalidatie zal u geen nieuwe longen of luchtwegen geven, maar betekent voor veel mensen een kans om beter met een chronische longaandoening om te gaan. Waar mogelijk helpen onze fysiotherapeuten van fysiotherapie Genderdal u bij het verbeteren van uw functioneren en op het vergroten van de zelfredzaamheid en het bewegen. De revalidatie bestaat uit een medische behandeling, het verbeteren van de lichamelijke conditie en spierkracht, en het leren omgaan met de aandoening.​
Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

41 keer bekeken

© 2020 Fysiotherapie Genderdal
Design: Eugenie van Emden, Typoform

  • Facebook - White Circle