Slank en fit: Pikante geroosterde bloemkool

Nog een koolhydraatarm recept als inspiratiebron

4 personen


Bloemkool bevat veel gezonde stoffen zoals vitamine C, vitamine K, calcium, kalium en, net zoals broccoli, bevat ook bloemkool veel vezels.

Bloemkool is geschikt om te koken, te stomen of te roerbakken, maar kan ook rauw in een salade.



Ingrediënten

1 eetlepels olijfolie

1 beker (170 gram) griekse yoghurt

2 teentje knoflook (geperst)

1 grote bloemkool zonder blad

1 citroen (rasp) en sap

1 theel. Kerriepoeder

1 theel. chilipoeder

1 eetl. Grof gemalen komijn


Bereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC en vet een ovenschaal in met olijfolie.

Kook de bloemkool in zijn geheel 15 minuten.

Spoel de bloemkool koud af en dep deze droog en snijdt hem in schijven

Meng de yoghurt met komijn, knoflook, kerriepoeder, citroenrasp en het sap.

Breng het op smaak met zout en peper.

Wrijf de bloemkoolschijven royaal in met het mengsel, zodat het er overal even dik op zit.

Zet de bloemkool 30 tot 40 minuten in de oven.

Serveer de bloemkool met kipfilet.


Smakelijk eten!


27 keer bekeken

© 2020 Fysiotherapie Genderdal
Design: Eugenie van Emden, Typoform

  • Facebook - White Circle